20 november 2009: Seminar Scenariodenken

Scenariodenken helpt om gestructureerd na te denken over de toekomst. Op basis van verschillende scenario’s kun je een effectieve strategie en beleid maken in uw organisatie. DNV-CIBIT organiseert op vrijdag 20 november een seminar over praktijkervaringen met scenariodenken.

Scenariodenken

Welke ontwikkelingen gaan zich voordoen in de samenleving en in de markt? Moeten we in deze moeilijke tijd consolideren of juist innoveren? Hoe realiseer ik een toekomstvaste producten en diensten? Deze complexe vraagstukken vragen om scenariodenken!

Krachtig instrument

Scenariodenken is een krachtig instrument om een beeld te ontwikkelen van trends in de samenleving en markten. En om kansen in te schatten van nieuwe technologische ontwikkelingen. Potentiële kansen en bedreigingen worden op tijd gesignaleerd. Door op meerdere toekomsten te anticiperen verkleint u het risico bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Programma

09:30 Inloop met koffie & thee
10:00 Welkom en introductie
10:10 Presentatie ‘Scenario’s inzetten bij stakeholderanalyse en partnerselectie
10:40 Presentatie ‘Scenario’s inzetten bij het identificeren van nieuwe product-markt combinaties
11:10 Pauze
11:25 Parallelsessie 1: keuze uit de 1e serie workshops
12:15 Parallelsessie 2: keuze uit de 2e serie workshops
13:00 Terugkoppeling en afronding met aansluitend een lunch


Meer informatie vindt je hier

Reageer hier op dit artikel!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.