Systeemdenken, B. Bryan

Hoe kan het dat grotere inspanningen van de afdeling Verkoop leiden tot een lagere omzet? Waarom worden de stapels werk op onze bureaus hoger naarmate we harder werken? Sommige ‘oplossingen’ verergeren de problemen juist. Hoe is die paradox te omzeilen? Systeemdenken geeft nieuw inzicht in complexe situaties. Elke organisatie is een systeem dat uit onderdelen bestaat. Systeemdenken leert u te zien hoe die onderdelen elkaar beïnvloeden. Zo ontdekt u de vaste patronen in uw organisatie, kunt u die waar nodig doorbreken en ze vóór u laten werken in plaats van tegen u. Stop de symptoombestrijding en pak de oorzaak aan! Kijk verder dan het topje van de ijsberg!

Kijk voor reviews, prijs en inhoudsopgage op:

Bol.com

Managementboek.nl

2 thoughts on “Systeemdenken, B. Bryan

  1. Dit is een leuk en duidelijk boek dat het systeemdenken goed weergeeft. Ik heb het gelezen tijdens mijn studie en ben het op dit moment nogmaals aan het leren.

Reageer hier op dit artikel!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.