Het systeem ‘internet’ subliem simpel uitgelegd

In onderstaand interview legt Vint Cerf uit hoe het adresseringssysteem (Het TCP/IP protocol) van internet werkt. Nooit geweten dat het zó simpel was. Ik heb altijd gedacht dat het een ingewikkeld gebeuren was, maar zoals altijd sta je pas echt boven de stof als je het in simpele taal kunt uitleggen. Vint Cerf staat zeker boven de stof: hij is immers de uitvinder van de basistechnieken van internet.

Hij weet de techniek uit te leggen met de anologie dat je een boek kunt versturen door de pagina’s te plakken op briefkaarten.

Mocht je de film niet zien, klik dan hier.

De zoekmachine (google, yahoo, ilse, bing) zijn ook zo van die ‘black boxes’. Maar als je boven de stof staat, is ook dat fenomeen eenvoudig uit te leggen. Terry Winograd, Professor of Computer Science at Stanford University, staat boven de stof…

Geïnteresseerd in meer goede interviews over internet, de oorsprong, toekomst en gevolgen ervan? Klik dan hier.

Lukt het jou altijd om jouw ‘moeilijke systemen’ in eenvoudige taal (wellicht met vergelijkingen, plaatjes, schema’s of video) uit te leggen?

%d bloggers like this: