Eurocrisis: alles is met alles verbonden

We weten allemaal onderhand dat de eurocrisis geen makkelijke oplossing kent. De New York Times heeft de complexiteit in kaart proberen te brengen door de schulden van de belangrijkste landen in één overzicht weer te geven. Hiermee wordt duidelijk hoe alles met alles samen hangt.

Let op: de figuren tonen alleen het verschil in schulden die banken uit bepaalde landen aan elkaar hebben. Het toont ook niet de schulden dieoverheden aan elkaar hebben. Het eigenlijke schuldenplaatje is dus nog véél complexer!

 

 

Een interactieve versie van bovenstaande ‘schuldenkaart’, alsmede enkele andere interactieve kaarten, kun je vinden op: http://www.nytimes.com/interactive/2011/10/23/sunday-review/an-overview-of-the-euro-crisis.html

Een totaal-plaatje, inclusief alle data, kun je ook uitprinten  http://www.nytimes.com/imagepages/2011/10/22/opinion/20111023_DATAPOINTS.html?ref=sunday-review

 

 

Reageer hier op dit artikel!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.