Nu Online: SE Body of Knowledge

In Nederland hebben we in de GWW sector onder meer de veel geraadpleegde ‘Leidraad SE’. Maar dat is gelukkig niet de enige bron van kennis… INCOSE heeft een wiki-pagina geopend met de ‘Guide to the Systems Engineering Body of Knowledge (SEBoK)‘ -> te vinden op:  www.sebokwiki.org

Deze online gids definieert en organiseert de kennis op het gebied van Systems Engineering. Het biedt onder meer een overzicht met definities, concepten, methoden,processen, gebruiken en tools. De gids / wiki probeert niet alle kennis op SE-gebied te tonen, omdat dat simpelweg te veel is en te dynamisch (soms nog te veel discussie). Maar het is wel een perfecte gids voor het vinden en begrijpen van de kennis over Systems Engineering die gepubliceerd is in boeken, artikelen, websites, presentaties, etc.

De lijst met mensen die hebben bijgedragen aan de wiki is enorm en ik heb ook diverse bekende namen gezien.

De opbouw van de wiki is als volgt:

Het leuke is bovendien dat, omdat het een wiki is, iedereen ter wereld uitgenodigd is om de teksten te reviewen op basis van zijn kennis en ervaring.

 

Reageer hier op dit artikel!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.