Terug van weg geweest, een nieuw begin

De website “passievoorsystemen” heb ik inmiddels 11 jaar geleden opgezet. Ik maakte toen mijn eerste stappen op gebied van systeemdenken en vond het leuk erover te schrijven. Toen ik van baan veranderde heb ik een pauze genomen van 5 jaar waarin ik niets publiceerde.

Ondertussen kriebelt het weer en ik heb besloten toch weer te schrijven. De site houdt dezelfde naam, maar de onderwerpen veranderen een klein beetje. Van ‘denken over systemen’ in het algemeen, wil ik meer gaan schrijven over systeemtransities.

Er zijn een aantal systeemtransities die mijn bijzondere interesse hebben: de transitie van het energiesysteem en het grondstoffensysteem. Mijn plan is daarom vooral te schrijven over de energietransitie en de grondstoffentransitie. De laatste staat bij veel mensen beter bekend als de transitie van een lineaire economie naar een circulaire economie.

Verwacht op korte termijn (maar wel op onregelmatige basis) weer nieuwe berichten op deze site. :-)

%d bloggers like this: